דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


השניצל מטייל בעולם 

מאת    [ 09/11/2009 ]

מילים במאמר: 521   [ נצפה 2918 פעמים ]

שניצל הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר ותאמינו או לא, הוא מלווה אותנו משחר ההיסטוריה ואהוב במקומות רבים בעולם. לשניצל מגוון רחב של צורות ופרזנטזיות, הכול תלוי בשפה המקומית, כך או כך, כולם מסכימים שהקטן המטוגן הזה, עם הציפוי הזהוב והנתח העסיסי, כן, זה ששמו שניצל, לוקח בגדול. אז מה הסיפור של השניצל ואיך ניתן למצוא אותו

המאכל הראשון שכל אמא לומדת להכין הוא שניצל. בשר מטוגן מצופה בפרורי לחם הדבוקים אליו בביצה. לחתוך, לדפוק בפטיש, טבילה בביצה, טבילה בצלחת פרורי הלחם והופ, יש לנו ארוחת צהריים.

כן רבותי, אין ספק. שניצל הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בישראל ואחד האהובים ביותר על ילדים. מקורו של שניצל הוא ככל הנראה בצפון איטליה, כאשר לפי המסורת הומצאה המנה הטעימה על ידי הפילדמר של רדצקי בשנת 1857. וב1900 הוטבע המונח שניצל.

 המילה שניצל מגיעה מהמילה הגרמנית שניץ" Sniz  שפירושה חתיכה,היות והשניצל הינו חתיכת חזה עוף או עגל, מטובלים ומטוגנים.  

הגרסה המקורית שלו היא מבשר עגל. לעומת זאת, הגרסה הישראלית, הלא פחות טובה היא בדרך כלל מחזה עוף או הודו, ונחשב לחלק מהמטבח הישראלי. במדינות אחרות השניצל 'הרגיל' הוא מפרוסה דקה של בשר בקר, ובעצם כל פרוסה של בשר המצופה בפירורי לחם תיקרא שניצל, כל אחד לפי העדפתו האישית.

בכלל, הסיפור של השניצל בווריציות שונות, הולך אלפי שנים אחורה. עוד לפני הספירה, כאשר הצבאות הרומאיים רצו לפנק עצמם בארוחת טרום קרב, הם השרו בשר עגל עם תבלינים, ציפו בקמח וטיגנו, שניצל או לא.?

השניצל כמו כל דבר טוב, שינה את מעמדו לאורך ההיסטוריה, לפי תקופה ומקום. יש אשר ראו בו מאכל עממי יותר, האפשר לשכבות החלשות יותר למלא את הבטן, ויש מקומות, כמו מקונסטנטינופול, שם הגישו את השניצל עם פרורי זהב אמיתיים כסמל לאיכות חיים ומעמד.
כך או כך, השניצל עשה את דרכו אל רחבי העולם, בצינורות שונים, בעיקר על ידי מכתיבי טרנדיים קולינריים, כדוגמת הגנרל האוסטרי, רדצקי אשר התאהב בשניצל בעת פעולה צבאית בצפון איטלייה משם הביא אותו אל מחוזות אוסטריה, והשאר כמו שאומרים היסטוריה.

לאורך השנים ניסו אנשים רבים לחדש ולרענן את השניצל, כאשר המהות של השניצל, בשר מטוגן, עטוף בפירורי לחם, נשמר כסמל למנה המקובלת. היום כבר ניתן למצוא שניצל מקסיקני, שניצל דק, שניצל צמחי ואפילו שניצל ממולא. גם  האוכל הקפוא לא פסח על הלהיט והציג גרסה שלו לשניצל האהוב. ברחבי העולם מגישים את השניצל עם תוספות שונות, טוגנים, אורז או רק חצי לימון, קצת כמו מנת דג.

המגוון הרחב והפרזנטציות השונות של השניצל, מאפשרים לכל אחד לבחור את השניצל שלו. מגוון סגנונות השניצל, הוביל גם למגוון מסעדות אשר מתמחות בהכנת שניצלים ומאפשרות לאוהבי השניצל לאכול במקום או לבצע משלוחים עד הבית או המשרד.

בתאבון.                               






מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב